ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 2017-12-22T21:44:28+00:00

“Ανάθεσέ μου μια δουλειά όπου μπορώ να βάλω ένα κομμάτι του εαυτού μου και δεν είναι δουλειά, είναι τέχνη!” Bliss Carmann

Από το 2008 δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της μελέτης και κατασκευής πάσης φύσεως ιδιωτικών έργων προσφέροντας υπηρεσίες ολοκληρωμένων ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, επιβλέψεις και υλοποιήσεις των αντίστοιχων κατασκευαστικών έργων. Δίνουμε πάντα προτεραιότητα στις ανάγκες των πελατών μας και σχεδιάζουμε σύγχρονους χώρους ακολουθώντας τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης. Αξιοποιούμε τους διαθέσιμους πόρους και εφαρμόζουμε εκείνες τις τεχνικές που οδηγούν σε άρτιες κατασκευές τόσο στη δομή τους όσο και στη μετέπειτα λειτουργία τους. Προσφέρουμε στους ιδιοκτήτες τις αναγκαίες συμβουλές για την ασφαλή, ορθή και οικονομική λειτουργία του κτιρίου, παρέχοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη λειτουργική υποστήριξη.

Σας προτείνουμε εκτός από τα συμβατικά συστήματα, νέα, καινοτόμα συστήματα με αποδεδειγμένα λειτουργικά και οικονομικά οφέλη! Επιπλέον, σας παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον άρτιο σχεδιασμό του χώρου σας και αναλαμβάνουμε υπεύθυνα την επίβλεψη όλων των εργασιών.

Ακόμη, αναλαμβάνουμε τη σύνταξη οικονομοτεχνικής προσφοράς επιλέγοντας τον αρτιότερο εξοπλισμό για την κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων, καθώς επίσης και τη διασφάλιση της ποιότητας της εργασίας. Με γνώμονα πάντα τη σχέση απόδοσης – τιιμής σας προτείνουμε το βέλτιστο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό για την εγκατάστασή σας και σας προτείνουμε λύσεις μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας (συστήματα καύσης – αντισταθμίσεις) με συνδυασμό ήπιων μορφών ενέργειας (ηλιοθερμικά συστήματα, φωτοβολταϊκά συστήματα κ.λπ.).

Σας εγγυόμαστε τη σωστή εφαρμογή των μελετών οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες πάντα στις ανάγκες και απαιτήσεις της δικής σας οικοδομής/ επιχείρησης, με την επίβλεψη όλων των εργασιών που θα αναλάβει το δικό μας έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην κατασκευή προέρχονται πάντα από πιστοποιημένους προμηθευτές και ελέγχονται σχολαστικά για την τήρηση των προδιαγραφών του έργου. Τέλος, με το πέρας των εργασιών, εκπαιδεύουμε τον πελάτη για την ορθή λειτουργία της εγκατάστασης και συντάσσουμε πρόγραμμα συντήρησης αυτής.

Δραστηριοποιούμαστε κυρίως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Περιφέρεια Αττικής χωρίς όμως να αποκλείουμε συνεργασίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα, παρέχοντας υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου στον τομέα του σχεδιασμού και της διαχείρισης κτιριακών έργων. Επενδύουμε στις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και στοχεύουμε στην παροχή σύγχρονων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών, δίνοντας λύσεις προσαρμοσμένες απόλυτα στις δικές σας ανάγκες!

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία από τις πλέον ευλογημένες περιοχές του πλανήτη μας, τόσο από την πλευρά της προσπίπτουσας ηλιακής ενέργειας όσο και από αυτήν της διαθεσιμότητάς της. Στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, η ηλιοφάνεια διαρκεί περισσότερες από 2700 ώρες το χρόνο!

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούν μια μορφή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μετατρέπουν ένα μέρος της ηλιακής ενέργειας που προσπίπτει σε αυτά σε ηλεκτρική ενέργεια. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση των φ/β συστημάτων, τόσο μεγαλύτερο είναι και το ποσοστό της ηλιακής ενέργειας που μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό. Ο συνδυασμός της υψηλής απόδοσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων και η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, καθιστούν την χώρα μας ιδανικό τόπο για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα.

Επενδύοντας σε φωτοβολταϊκά συστήματα αποκτάτε ένα σταθερό κι εγγυημένο εισόδημα για τις προσεχείς δεκαετίες και μάλιστα χωρίς να πρέπει να έχετε απαραίτητα δικό σας κεφάλαιο. Πρόκειται για μια επένδυση με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, μεγάλη διάρκεια ζωής, αθόρυβης λειτουργίας και δυνατότητας επέκτασης ανάλογα με τις ανάγκες σας. Επιπλέον, συμβάλλετε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος περιορίζοντας τις εκπομπές CO2 και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τα φωτοβολταϊκά συνεπάγονται σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία. Οφέλη για τον καταναλωτή, για τις αγορές ενέργειας και για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα μικρά, ευέλικτα φωτοβλταϊκά συστήματα μπορούν να εφαρμοστούν σε επίπεδο κατοικίας ή εμπορικού κτιρίου βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον!

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν και αστείρευτη ηλιακή ενέργεια προς όφελός σας:

 • Γίνετε αυτοπαραγωγός εγκαθιστώντας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα έτσι ώστε να καταναλώνετε άμεσα το ρεύμα που παράγετε μένοντας ταυτόχρονα συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ΔΕΗ. Δείτε περισσότερα στην κατηγορία “Ενεργειακός Συμψηφισμός (Net Metering)” για το πως θα απαλλαγείτε από το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τα επόμενα 25 χρόνια στα πλαίσια του προγράμματος “Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων από Αυτοπαραγωγούς με Ενεργειακό Συμψηφισμό”! 

 • Εγκαταστείστε ένα αυτόνομο φβ σύστημα με μπαταρίες για να καταναλώνετε το ρεύμα που παράγετε χωρίς να είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ΔΕΗ. Έτσι θα είστε πλέον πλήρως ανεξάρτητοι από το δίκτυο της ΔΕΗ!

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία προβάλλει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και περιορισμού των δαπανών θέρμανσης, κλιματισμού και ηλεκτρισμού. Σας προτείνουμε λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας που ταιριάζουν στο κτίριό σας και σας αποφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Εξοικονομήστε έως και 50% στους λογαριασμούς σας με μελετημένες παρεμβάσεις στο σπίτι, στο διαμέρισμά σας ή στον επαγγελματικό σας χώρο, γνωρίζοντας από πριν πόσα χρήματα θα εξοικονομείτε! Όλες οι προτάσεις μας συνοδεύονται από κατάλληλη οικονομοτεχνική μελέτη εκπονημένη από τον αρμόδιο μηχανικό.

Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής:

 1. Αποτυπώνουμε το κτίριο που πρόκειται να αναβαθμιστεί ενεργειακά.
 2. Εκπονούμε την απαραίτητη ενεργειακή μελέτη και παρουσιάζουμε τις απαιτούμενες ενεργειακές παρεμβάσεις σύμφωνα με αυτήν.
 3. Κοστολογούμε τις ενεργειακές παραμβάσεις και παραδίδουμε την οικονομοτεχνική μελέτη.
 4. Εκδίδουμε το Ενεργειακό Πιστοποιητικό του κτιρίου.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε κάποιες από τις κύριες παρεμβάσεις που συνήθως απαιτούνται για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός ακινήτου:

 • Παρεμβάσεις στο κέλυφος του κτιρίου:

Η ενεργειακή θωράκιση του κελύφους του κτιρίου είναι η πρώτη και ουσιαστικότερη παρέμβαση για να μειώσουμε της απώλειες θέρμανσης/ ψύξης. Για το λόγο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση της μόνωσης του κτιρίου με στοχευμένες λύσεις:

– στην εσωτερική και εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας, οροφής και δώματος,

– στην τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων με πιστοποιημένες ιδιότητες,

 • Παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης/ ψύξης:

Τα περισσότερα συστήματα θέρμανσης/ ψύξης είτε είναι κεντρικά είτε αυτόνομα συνήθως είναι παλαιάς τεχνολογίας και αρκετά ενεργοβόρα. Οι παρεμβάσεις που σας προτείνουμε αφορούν είτε στην αναβάθμιση των υπάρχοντων συστημάτων είτε την αντικατάστασή τους, με συστήματα νέας τεχνολογίας, με πιστοποιημένες ιδιότητες που προσφέρουν ποιοτική θέρμανση/ ψύξη, υψηλή απόδοση και χαμηλό λειτουργικό κόστος!

Σας παραθέτουμε ενδεικτικές παρεμβάσεις τις οποίες προτείνουμε:

– Τοποθέτηση ηλιοθερμικού συστήματος σε συνδυασμό με το υπάρχον σύστημα κεντρικής θέρμανσης και τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης θερμοκρασίας.

– Αντικατάσταση του συστήματος λέβητα-καυστήρα με νέο, υψηλής απόδοσης σε συνδυασμό με σύστημα αντιστάθμισης θερμοκρασίας.

– Εγκατάσταση συστήματος χαμηλών θερμοκρασιών εντός της τοιχοποιίας, ενδοδαπέδια ή εντός της οροφής.

– Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού με πηγή θερμότητας τον αέρα (αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα).

– Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού με πηγή θερμότητας το νερό (αντλίες θερμότητας νερού-αέρα ή συστήματα γεωθερμίας).

 • Παρεμβάσεις στις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας:

Αναλαμβάνουμε την εκπόνηση μελέτης φωτοτεχνίας και την αντικατάσταση των ενεργοβόρων λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης διατηρώντας τα επιθυμητά επίπεδα ποιότητας και άνεσης στον φωτισμό. Ακόμη, εγκαθιστούμε συστήματα αυτοματισμών για να μειώσουμε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να συζητήσουμε αναλυτικότερα για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικού σας ακινήτου και το ενδεχόμενο δυνατότητας ένταξής σας σε τρέχοντα Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακών Παρεμβάσεων!

Αναλαμβάνουμε την εκπόνηση των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών:

 • για την έκδοση οικοδομικής άδειας*,

 • για την κατασκευή εγκαταστάσεων,

 • για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και άδειας λειτουργίας βιοτεχνιών, επαγγελματικών εργαστηρίων, συνεργείων, χώρων συνάθροισης κοινού κ.λπ.,

 • για την έγκριση/ ανανέωση περιβαλλοντικών όρων βιοτεχνιών, επαγγελματικών εργαστηρίων, συνεργείων κ.λπ.,

 • για την εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού,

 • για την οικονομική αξιολόγηση και σύγκριση εγκαταστάσεων και τεχνικών λύσεων.

*Περισσότερο αναλυτικά:

 • Μελέτη ενεργειακής Απόδοσης κατά Κ.ΕΝ.Α.Κ.,

 • Μελέτη Ύδρευσης – Αποχέτευσης,

 • Μελέτη Θέρμανσης – Κλιματισμού – Εξαερισμού,

 • Μελέτη Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης (Ισχυρών και Ασθενών Ρευμάτων: ηλεκτροδότηση, φωτισμός, δομημένη καλωδίωση),

 • Μελέτη Πυρασφάλειας,

 • Μελέτη Συστημάτων Ασφαλείας – Συναγερμού,

 • Μελέτη Βιολογικού Καθαρισμού.