Ενεργειακή Αναβάθμιση

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία προβάλλει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και περιορισμού των δαπανών θέρμανσης, κλιματισμού και ηλεκτρισμού. Σας προτείνουμε λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας που ταιριάζουν στο κτίριό σας και σας αποφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Εξοικονομήστε έως και 50% στους λογαριασμούς σας με μελετημένες παρεμβάσεις στο σπίτι, στο διαμέρισμά σας ή στον επαγγελματικό σας χώρο, γνωρίζοντας από πριν πόσα χρήματα θα εξοικονομείτε! Όλες οι προτάσεις μας συνοδεύονται από κατάλληλη οικονομοτεχνική μελέτη εκπονημένη από τον αρμόδιο μηχανικό.

Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής:

  1. Αποτυπώνουμε το κτίριο που πρόκειται να αναβαθμιστεί ενεργειακά.
  2. Εκπονούμε την απαραίτητη ενεργειακή μελέτη και παρουσιάζουμε τις απαιτούμενες ενεργειακές παρεμβάσεις σύμφωνα με αυτήν.
  3. Κοστολογούμε τις ενεργειακές παραμβάσεις και παραδίδουμε την οικονομοτεχνική μελέτη.
  4. Εκδίδουμε το Ενεργειακό Πιστοποιητικό του κτιρίου.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε κάποιες από τις κύριες παρεμβάσεις που συνήθως απαιτούνται για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός ακινήτου:

  • Παρεμβάσεις στο κέλυφος του κτιρίου:

Monosi

Η ενεργειακή θωράκιση του κελύφους του κτιρίου είναι η πρώτη και ουσιαστικότερη παρέμβαση για να μειώσουμε της απώλειες θέρμανσης/ ψύξης. Για το λόγο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση της μόνωσης του κτιρίου με στοχευμένες λύσεις:

– στην εσωτερική και εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας, οροφής και δώματος,

– στην τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων με πιστοποιημένες ιδιότητες,

  • Παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης/ ψύξης:

Τα περισσότερα συστήματα θέρμανσης/ ψύξης είτε είναι κεντρικά είτε αυτόνομα συνήθως είναι παλαιάς τεχνολογίας και αρκετά ενεργοβόρα. Οι παρεμβάσεις που σας προτείνουμε αφορούν είτε στην αναβάθμιση των υπάρχοντων συστημάτων είτε την αντικατάστασή τους, με συστήματα νέας τεχνολογίας, με πιστοποιημένες ιδιότητες που προσφέρουν ποιοτική θέρμανση/ ψύξη, υψηλή απόδοση και χαμηλό λειτουργικό κόστος!

Σας παραθέτουμε ενδεικτικές παρεμβάσεις τις οποίες προτείνουμε:

– Τοποθέτηση ηλιοθερμικού συστήματος σε συνδυασμό με το υπάρχον σύστημα κεντρικής θέρμανσης και τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης θερμοκρασίας.

– Αντικατάσταση του συστήματος λέβητα-καυστήρα με νέο, υψηλής απόδοσης σε συνδυασμό με σύστημα αντιστάθμισης θερμοκρασίας.

– Εγκατάσταση συστήματος χαμηλών θερμοκρασιών εντός της τοιχοποιίας, ενδοδαπέδια ή εντός της οροφής.

– Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού με πηγή θερμότητας τον αέρα (αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα).

– Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού με πηγή θερμότητας το νερό (αντλίες θερμότητας νερού-αέρα ή συστήματα γεωθερμίας).

iliaka

  • Παρεμβάσεις στις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας:

Αναλαμβάνουμε την εκπόνηση μελέτης φωτοτεχνίας και την αντικατάσταση των ενεργοβόρων λαμπτήρων με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης διατηρώντας τα επιθυμητά επίπεδα ποιότητας και άνεσης στον φωτισμό. Ακόμη, εγκαθιστούμε συστήματα αυτοματισμών για να μειώσουμε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

led

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να συζητήσουμε αναλυτικότερα για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικού σας ακινήτου και το ενδεχόμενο δυνατότητας ένταξής σας σε τρέχοντα Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακών Παρεμβάσεων!

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το blog μας!blogenergeiakeslyseis

Αν το βρήκατε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το!
Share on FacebookEmail this to someonePrint this page