Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία από τις πλέον ευλογημένες περιοχές του πλανήτη μας, τόσο από την πλευρά της προσπίπτουσας ηλιακής ενέργειας όσο και από αυτήν της διαθεσιμότητάς της. Στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, η ηλιοφάνεια διαρκεί περισσότερες από 2700 ώρες το χρόνο!

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούν μια μορφή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μετατρέπουν ένα μέρος της ηλιακής ενέργειας που προσπίπτει σε αυτά σε ηλεκτρική ενέργεια. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση των φ/β συστημάτων, τόσο μεγαλύτερο είναι και το ποσοστό της ηλιακής ενέργειας που μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό. Ο συνδυασμός της υψηλής απόδοσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων και η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, καθιστούν την χώρα μας ιδανικό τόπο για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα.

Επενδύοντας σε φωτοβολταϊκά συστήματα αποκτάτε ένα σταθερό κι εγγυημένο εισόδημα για τις προσεχείς δεκαετίες και μάλιστα χωρίς να πρέπει να έχετε απαραίτητα δικό σας κεφάλαιο. Πρόκειται για μια επένδυση με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, μεγάλη διάρκεια ζωής, αθόρυβης λειτουργίας και δυνατότητας επέκτασης ανάλογα με τις ανάγκες σας. Επιπλέον, συμβάλλετε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος περιορίζοντας τις εκπομπές CO2 και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τα φωτοβολταϊκά συνεπάγονται σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία. Οφέλη για τον καταναλωτή, για τις αγορές ενέργειας και για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα μικρά, ευέλικτα φωτοβλταϊκά συστήματα μπορούν να εφαρμοστούν σε επίπεδο κατοικίας ή εμπορικού κτιρίου βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον!

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν και αστείρευτη ηλιακή ενέργεια προς όφελός σας:

  • Γίνετε αυτοπαραγωγός εγκαθιστώντας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα έτσι ώστε να καταναλώνετε άμεσα το ρεύμα που παράγετε μένοντας ταυτόχρονα συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ΔΕΗ. Δείτε περισσότερα στην κατηγορία «Ενεργειακός Συμψηφισμός (Net Metering)» για το πως θα απαλλαγείτε από το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τα επόμενα 25 χρόνια στα πλαίσια του προγράμματος «Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων από Αυτοπαραγωγούς με Ενεργειακό Συμψηφισμό»! 

  • Εγκαταστείστε ένα αυτόνομο φβ σύστημα με μπαταρίες για να καταναλώνετε το ρεύμα που παράγετε χωρίς να είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ΔΕΗ. Έτσι θα είστε πλέον πλήρως ανεξάρτητοι από το δίκτυο της ΔΕΗ!

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το blog μας!blogenergeiakeslyseis

Αν το βρήκατε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το!
Share on FacebookEmail this to someonePrint this page